eibergen-en-omgeving

Eibergen en omgeving

Eibergen is een dorp aan de Berkel met ca. 12.000 inwoners. Het centrum kent een behoorlijk winkelaanbod van met name de grote ketens: Hema, Action, Jumbo, Kruidvat etc. Rond het centrum zijn diverse café’s, eetcafé’s en terrasjes. In het zomerseizoen is het levendig en worden er met regelmaat door de middenstand activiteiten georganiseerd.

Een bijzondere plek is het Openlucht Theater dat midden in het centrum in een park is gevestigd. Regelmatig vinden er mooie en actuele voorstellingen plaats. Op dezelfde lokatie wordt ook het jaarlijks terugkerende Achterhoeks Streekfestival georganiseerd.

De omgeving van Eibergen is uitermate geschikt om te fietsen. Vanaf de B&B starten diverse fiets- en wandelroutes door het mooie Achterhoekse coulissenlandschap. Vooral het landschap richting Haaksbergen en Rekken is zeer afwisselend en vriendelijk.