de-kruidenhof-te-mallum-eibergen

De Kruidenhof te Mallum (Eibergen)

Op loopafstand van onze B&B, tussen twee armen van de Berkel, vindt u op een prachtige verscholen plek, een klein pareltje: De Kruidenhof te Mallum. De kruidentuin van ca ¾ hectare is omgeven door een bosrand en kent een zeer afwisselende collectie die  niet alleen bestaat uit geneeskrachtige planten. De planten zijn zoveel mogelijk ingepast in het omringende landschap. Centraal ligt een vijver met daaromheen een moeraspartij, een rotstuin en een aantal perken met allerlei soorten planten en kruiden. Naast geneeskrachtige kruiden vindt u ook keukenkruiden en verfplanten. Verder zijn er een boerenborder, een plukbeemd, een vlinderheuvel, een bloemenweide en akkers met oude landbouwgewassen. Bij de aanleg is zoveel mogelijk rekening gehouden met de natuurlijke begroeiing van het Berkelgebied en de aansluiting op het omringende landschap. Vanaf de klimheuvel en het bospad heeft u een mooi zicht op de tuin en op de naaste omgeving. Vooral in de zomer is de tuin één en al kleur en geur met vlinders, libellen en kikkers.

De tuin is geopend begin mei tot half oktober:
dinsdag t/m vrijdag: 13:30 – 16:00
zaterdag en zondag: 13:30 – 16:30