eibergen-en-omgeving

Eibergen en omgeving

Eibergen is een dorp aan de rivier de Berkel met ca. 12.000 inwoners. Het ligt in het oostelijk deel van de Achterhoek, vlak tegen de grens met Overijssel. Het centrum kent een behoorlijk winkelaanbod van met name de grote ketens: Hema, Action, Jumbo, Kruidvat etc. Rond het centrum zijn diverse café’s, eetcafé’s en terrasjes. In het zomerseizoen is het levendig en worden er met regelmaat door de middenstand activiteiten georganiseerd.

Een bijzondere plek is het Openlucht Theater dat midden in het centrum in een park is gevestigd. Regelmatig vinden er mooie en actuele voorstellingen plaats. Op dezelfde lokatie wordt ook het jaarlijks terugkerende Achterhoeks Streekfestival georganiseerd.

Grotere plaatsen in de omgeving zijn Enschede, Winterswijk en, iets kleiner maar wel gezellig, Borculo.

De omgeving van Eibergen is uitermate geschikt om te fietsen en te wandelen. Vanaf de B&B starten diverse fiets- en wandelroutes door het mooie Achterhoekse coulissenlandschap. Vooral het landschap richting Haaksbergen en Rekken is verrassend mooi, zeer afwisselend en vriendelijk. Bos, veen en heide worden afgewisseld door akkers met bloeiende akkerranden (veel zonnenbloemen!) en beken. Helemaal onderaan de home-pagina vindt u een foto galerij van de omgeving.