fietsen

Fietsen

Hier zijn de zandpaden en landweggetjes voor uzelf! File-fietsen kennen we hier gelukkig nog niet terwijl de omgeving wél heel mooi en gevarieerd is en bij uitstek geschikt om op de fiets te ontdekken.U hoeft niet een eind te fietsen voordat het landschappelijk aantrekkelijk wordt; mooie (zand)fietspaden vindt u al vlak in de buurt van onze B&B. Aan het einde van de Looweg begint het Assinkbos dat overgaat in het Haaksbergerveen en even verderop vindt u het Buurserzand.
Op beide B&B kamers ligt een knooppuntenkaart die u kunt gebruiken om uw eigen route samen te stellen. Ook liggen er diverse ‘kant-en-klare’ fietsroutes van verschillende afstanden.
B&B Koning te Rijk beschikt over een droge nette stalling voor uw (huur)fiets, incl. stroom voor het opladen van de accu.

Richting Rekken en de Duitse grens treft u een mooi, verstild, vriendelijk landschap, kronkelende landweggetjes en een prachtig fietspad langs de Berkel.

Het Haaksbergerveen, ruim 600 hectare groot, is een van de mooiste hoogveengebieden van Nederland. Hoogveen is een zeldzame grondsoort, die maar op enkele plaatsen in ons land voorkomt. Dit aantrekkelijke gebied ligt aan de zuidkant van Haaksbergen tegen de Duitse grens aan. Drassig hoogveen en weidse heidevelden, afgewisseld door bosjes en graslanden. Vanaf onze B&B is het Haaksbergerveen makkelijk op de fiets te bereiken.

Fietserpad
Het Fietserpad is een variant op het Pieterpad en beschrijft verschillende fietstochten door de mooiste landschappen van Nederland. Het pad bestaat uit 31 fietstochten in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Deze fietstochten zijn los te gebruiken voor een dagje uit, maar aaneengesloten leveren ze een tocht op van meer dan 570 km! En laat B&B Koning te Rijk nou pal aan het Fietserpad liggen!