kerstmarkten

Kerstmarkten

Veel Duitse steden organiseren een traditionele Weihnachtsmarkt. De sfeervolle markten met duizenden lichtjes en tientallen (of soms honderden) kraampjes zorgen ervoor dat je onmiddellijk in opperbeste kerststemming raakt en het is best leuk om er een keer één te bezoeken. Groot hoeft niet altijd beter te zijn; wij vinden de Weihnachtsmarkt van Münster eerlijk gezegd te massaal en veel stalletjes verkopen dezelfde kerstfrutsels. Aan de andere kant… Münster is wel een práchtige stad!
Eibergen ligt vlak bij de Duitse grens; keuze te over dus!

Bocholter Weihnachtsmarkt (ca. 35 km)
Op vrijdag 29 november 2019, om 17.00 uur, start de kerstmarkt van Bocholt. Tot 23 december, zijn er elke dag van 12:00 tot 20:00 uur, ambachtelijke, artistieke en culinaire aanbiedingen in de kerstmarktkraampjes te vinden. De kerstmarkt vindt plaats voor het historische stadhuis, in de Neustraße, op de Neutorplatz en tegenover de winkelgalerijen. Stadtmarketing Bocholt bouwt nu voor de vijfde keer een kerstmarkt met kraampjes in vakwerkstijl. Het concept werd voor het eerst gerealiseerd in 2006 en geniet een grote populariteit met zijn gezellige sfeer. Ongeveer 60 deelnemers hebben een kraam gehuurd. Op het marktplein voor het historische stadhuis is wederom een kerstpodiumprogramma in de planning.

Kerstmarkt Duisburg (ca. 90 km)
Elk jaar wordt de binnenstad van Duisburg voor de feestdagen omgetoverd tot een sfeervolle, glinsterende zee van lichtjes met ruim honderd houten kerstkramen, feestelijk versierde kerstbomen en allerlei andere verlichting. De omliggende winkels zijn ook rijkelijk in kerstsfeer gedecoreerd.

De kerstmarkt van Duisburg is van donderdag 14 december tot maandag 30 december.
Zondag t/m donderdag van 11.00 tot 21.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 22:00 uur.

Kerstmarkt Münster (ca. 90 km)
Op zo’n 90 km van Eibergen ligt de prachtige Duitse stad Münster waar jaarlijks een grote kerstmarkt wordt georganiseerd. Op diverse pleintjes en straten staan bij elkaar zo’n 300 kramen.
Openingstijden kerstmarkt Münster:
25 november – 23 december 2019
zondag t/m donderdag 11:00 – 20:00 uur
vrijdag en zaterdag 11:00 – 21:00 uur

Locatie kerstmarkt Munster:
De kerstmarkt van Munster vindt plaats op verschillende locaties in Munster. De locaties zijn:
– Prinzipalmarkt
– Weihnachtsmarkt am Rathaus
– Aegidii-Weihnachtsmarkt
– Weihnachtsmarkt an der Lambertikirche
– Giebelhüüskesmarkt
– Kiepenkerl-Weihnachtsmarkt