• april 10, 2019
moestuin-under-construction

Moestuin under construction

Wie oogsten wil, moet eerst zaaien. Maar daarvoor moet eerst de hele moestuin op de schop. Nadat we vorig jaar weinig tijd hadden om een ├ęchte serieuze indeling te maken, gaan we er dit jaar helemaal voor. De lijnen zijn uitgezet, het hout geleverd en nu is Jan druk bezig met het maken van 11 bakken van 3 x 1,5 meter en 4 bakken van 4 x 1,5 meter. Daartussen komen paden van houtsnippers. En dan begint het zaaien en poten: courgettes, peultjes, kapucijners, worteltjes, bietjes, prei, aardappels etc.

Via via hebben we een gratis kas op de kop kunnen tikken. We moesten het geval wel eerst zelf demonteren, de fundering uitgraven, vervoeren, schoonmaken en vervolgens weer in elkaar zetten. Al met al zijn we er 5 dagen mee bezig geweest maar het was absoluut de moeite waard. We hebben nu een prachtige kas waar hopelijk straks de tomaten, komkommers, paprika’s, pepers en aubergines welig zullen tieren.