• november 15, 2019
nestkastjes

Nestkastjes

Ondanks dat een groot deel van Nederland de afgelopen zomer te kampen had met de eikenprocessierups, leek het bij ons mee te vallen. Hoe het kwam dat wij de dans zijn ontsprongen? Geen idee. Wel hebben we veel vogels, waaronder koolmezen, pimpelmezen en diverse soorten spechten, op en rond ons erf vliegen. Het is bekend dat deze vogels de natuurlijke vijand zijn van de eikenprocessierups. Om ervoor te zorgen dat we volgend jaar nóg meer vogels in de tuin hebben, is Jan druk bezig met het in elkaar knutselen van 30 mezenkasten die we o.a. in de eikenlaan gaan ophangen. En als we ze dan ook de hele winter door lokken met vetbolletjes en ander voer, hopen we dat ze volgend voorjaar hun intrek zullen nemen in één van de nestkastjes en dat menig jong zijn buikje rond zal eten met smakelijke, harige rupsjes.