• januari 2, 2021
  • Karin
nieuwe-buren-een-nieuw-jaar

Nieuwe buren & een nieuw jaar

Vlak voor kerst keken we recht in de glazige ogen van onze nieuwe buurvrouwen. Het land rondom onze boerderij wordt momenteel namelijk begraasd door een kudde van 18 schapen. De ene keer staat de kudde aan de keukenkant zodat we hen al sinaasappel persend kunnen gadeslaan. Gaat één dame naar links, dan volgt langzaam de gehele kudde. Dan weer zien we ze vanuit de woonkamer in het land achter de tuin. Het is een mooi gezicht; een beetje levendigheid in de wei kunnen we hier in de Achterhoek – waar  veel vee het jaar rond binnen staat –  wel gebruiken! We vermoeden dat het van tijdelijke aard zal zijn; de buurboer zal het gras uiteindelijk nodig hebben als kuilvoer voor zijn koeien. Vooralsnog genieten we ervan. Lopen we langs dan begroeten we hen met een vriendelijke ‘goedemorgen dames’ om vervolgens schaapachtig te worden na gestaard.

Het nieuwe jaar is inmiddels twee dagen oud. We kijken met gemengde gevoelens terug op 2020. Een raar en verwarrend jaar. Aanvankelijk waren we positief; ondanks alles voelde je een vibe van samenhorigheid, medemenselijkheid en positiviteit.  Naar mate het jaar vorderde veranderde de stemming in het land en werden we dagelijks vanuit de media met talloze vaak ongefundeerde meningen om de oren geslagen. Dát maakte me soms moedeloos. En als ik sprak met restauranteigenaren… ook dan voelde ik hun frustratie en machteloosheid. Het zal je immers maar gebeuren…
Voor onze B&B was 2020 gek genoeg een top jaar! Niet alleen vanwege de uitverkiezing van ‘Beste B&B van NL in de 4-tulpen categorie’ maar ook qua bezetting. Na wat annuleringen in maart en april, stroomden de reserveringen binnen. Dankzij ons ‘2-nachtjes beleid’ hadden we heel af en toe een ontbijtvrije ochtend maar pas half november vielen er weer wat gaten in de bezetting.

Het nieuwe jaar gaan we vol vertrouwen tegemoet. Laat het vaccin maar komen! De eerste drie maanden sluiten we de B&B om ons volledig te wijden aan de verbouwing van het knechtshuis. Vanaf 1 april openen we weer onze B&B deuren om nieuwe en oude vertrouwde gasten te ontvangen en te verwennen. We kijken er nu al naar uit!
We wensen iedereen veel geluk en vooral een goede gezondheid toe. Laten we met elkaar 2021 positief en optimistisch tegemoet treden!